Szinte egy időben Radnai Tamás fantasztikus Crossfit előadásával, termünk vezetőedzője -Harmat Ákos- Madridban tartott bemutatót a Crossfitről az IRB (International Rugby Board) Level 3-as edzői képzésén. Ez a képzés a legmagasabb edzői képzés a Nemzetközi Rögbi Szövetség által szervezettek közül és vezető rögbi nemzetek szövetségi kapitányai is részt vettek rajta (pl. a spanyolok). 

Stephen McIvor előadást tartott a rögbi játékosok fizikai felkészítéséről és ezt egészítette ki Ákos előadása a Crossfit és a Rögbi kapcsolatáról.

A résztvevőknek nagyon tetszettek a Crossfit által hozott ötletek, hiszen bár ismerték a crosstraining rendszereket, a Crossfit által hozott olimpiai súlyemelés dominancia, a koordináció fontossága  nagyon hasznos a rögbis felkészítésben.

Külön kiemelték, hogy eddig nem találtak jó módszert arra, hogy a különböző testalkatú játékosokat hogyan lehetne egy tesztben mérni, hiszen a gyors futók mindig nyernek a sprintben, az erős tolijátékosok mindig nyernek a súlyzós gyakorlatokban, de mi lesz az eredmény ha ezt kombináljuk?  

A bejegyzés trackback címe:

https://bulldognaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr292627240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása