33. Amerika Kupa 1. futam

2010.02.12. 20:32

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az Alinghi kezdte jobban a futamot, a BMW Oracle beragadt a rajtnál. Izgalmassá tette a versenyt, hogy addigra a címvédő már egy hibás manőver miatt összegyűjtött egy kötelező kört, amelyet a verseny bármely szakaszában megtehetett, vagy hibára kényszeríthette volna ellenfelét és ezzel egyenlíthette volna ki hibáját.

Futam előtti szakértői vélemények szerint az Alinghi mindkét szakaszban (szembe szeles és hátszeles) sokkal jobb menettulajdonságokkal rendelkezik. Ennek ellenére a jó kezdés szinte csak percekig tartott, utána az amerikai kíhivó állva hagyta ellenfelét. Egy ideig bizakodhattunk, hogy a hátszeles szakaszban izgalmassá válik a verseny, de sajnos, a   semleges nézők bánatára, nem láthattunk nagy csatát.

A két győzelemig tartó párharc eldőlni látszik és a különbség akkora, hogy nem várható nagy harc a 14-i futam megrendezésével kapcsolatban sem (időjárási viszonyok alapján elfogadják vagy sem a futam megrendezését). 

   febr. 12. febr. 14.  febr. 16.
 Alinghi  0    
 BMW Oracle Racing  1    

 

A futamgyőztes kifut a kikötőből:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bulldognaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr691753196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása